За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

За съжаление в момента рейтингът на България в Брюксел не е много добър


Агенция „Фокус“
За съжаление не ни е много добър рейтингът в момента, именно поради тези последни развития на събитията в България. Но не сме държава втора ръка, въпреки че което сами си направим, никой друг не може да ни го направи. Това каза в предаването “Метроном” на радио “Фокус” – Кюстендил Биляна Раева, депутат в Европейския парламент. По думите й, трябва да гледаме като нова страна-членка да се доказваме. Според Раева, условията в ЕС са еднакви за всички и ние трябва да направим така, че да се възползваме от възможностите, а не обратното.
„Европейският съюз не е съдник. ЕС се радва да види, че някоя страна успява. От тази гледна точка имаме подкрепата и на Европейската комисия, и на експертите от различните страни-членки. Обръщаме се и към техния опит, за да подобрим нещата в България“, добави Раева. Според нея в България има недостатъчен административен капацитет.
„Има и такава програма, която предвижда администрацията да повиши своята способност, да работи в условията на нашето членство в ЕС и да работи по такъв начин, че страната ни, използвайки капацитета на европейските фондове, да стане привлекателна за чуждестранните капитали, както естествено и за местните капитали, и да бъде с добър социален климат, с добра бизнес култура“, каза още Биляна Раева. По думите й затова българските депутати в Европейския парламент трябва да отстояват позиция да няма срещу България негативни нагласи. „От всеки един от нас зависи дали настройката на българина срещу корупцията ще се промени. Докато корупцията се толерира от цялата общественост, тя ще продължава. В момента, в който видим точни и конкретни мерки срещу последствия от неправилно свършена работа или от нарушения, тогава всички ние ще започнем с повече доверие да гледаме на възможностите, които ни се предоставят“, обобщи Биляна Раева.

Роси АНГЕЛОВА


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.04.2008 в 22:53 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране