За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Оправданите надежди на Македония


Утре 19 април, в македонската столица Скопие ще се проведе конференция на либералните партии от Балканския регион. Европейската либерално-демократична и реформистка партия /ELDR/, съвместно с либерално-демократическата партия в Македония /ЛДП/ ще обсъждат Европейския дневен ред пред политиката на региона. Ще бъде поставен акцент върху Западните Балкани, с участието на всички партии от региона, членки на ЕЛДР, в това число България, Румъния и Гърция. На събитието либералите ще разгледат важни проблеми от дневния ред на Европейската политика на Балканите.От българска страна ще присъстват министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, евродепутатът Биляна Раева /АЛДЕ-НДСВ/, която ще направи обръщение към участниците и Аспарух Панов от НДСВ, проекткоординатор на фондация „Фридрих Науман” за България и Македония, която е сред основните спонсори на събитието. Останалите организатори са VVD, ELDR и Либерално-демократическата партия на Македония.

Конференцията ще открие Йован Манасиевски – председател на Либералната демократическа партия на Македония. Срещата има изключително регионално звучене в контекста на предстоящите местни избори.
Темите на форума ще включват Югоизточна Европа, която гледа напред пред настоящите предизвикателствата и сътрудничество между либералите в региона и бъдещето на страните, които кандидатстват за членки на ЕС, както и либералната алтернатива пред политическите тенденции в региона.
Предстоящият форум е в резултат от срещата на ЕЛДР в Талин, Естония, който се състоя на 11-ти и 12-ти април. На него либералите обсъждаха платформата и политиката си за предстоящите Евроизбори през 2009. От страна на НДСВ присъстваха Биляна Раева, член на Европейския парламент и заместник-председателя на НДСВ, Илия Лингорски.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 18.04.2008 в 23:06 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране