За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Либералната идея събра съмишленици от Балканския регион в Скопие


На отворената сесия пред активистите и медиите, обращения от българска страна направиха Биляна Раева, член на Европейския парламент и Джевдет Чакъров, Министър на околната среда и водите. Организаторите поканиха Биляна Раева да произнесе речта си на „матерен език“,което може да се изтълкува като либерален подход към добросъседството. „България, като член на Европа, ще помага за напредъка на Македония защото стабилността и развитието на региона са от основно значение”, каза тя пред присъстващите. „Либералните формации в Европа са ценностен носител на центъра в политическото пространство, което е определящо за тяхната мисия на стабилизиращ фактор в управлението”, допълни Раева. Съботният 19 април събра лидерите на либералните партии от Балканите, на среща,под патронажа на Европейската либерално -демократична и реформистка партия/ЕЛДР/ и с домакинството на македонската либерално -демократична партия/ЛДР/. Лидерите от Сърбия, Словения, Хърватска, Косово, Гърция и нашата страна разискваха на закрита врата бъдещите предизвикателства пред либералната идея в отговор на консервативната и популистка политика в региона.

Свежи предложения и реалното им изражение сблъскаха опита на балканските страни в политическите процеси по време на дискусията. Предложенията на лидерите са за високо ниво на сътрудничество и за подпомагане на интеграцията към Европейския съюз на страните извън границите му. Добрият тон и последователната политика ще доведат до резултати, категорични са те. Македония, като страна домакин, в която изборите предстоят през юни, събра над 400 активисти и привърженици на либералната идея на 11-та годишнина от създаването на ЛДП. „Нашата мисия е да работим за либерализма според реда и закона“, сподели пред присъстващите лидерът на ЛДП Йован Манасиевски. Той допълни, че срещата е стъпка напред към европейските избори.

Форумът е резултат от големия съвет на ЕЛДР в Талин, Естония от 11-12 април, където основно са обсъдени стратегиите на либералите за изборите през 2009-та година.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.04.2008 в 23:07 в категория Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране