За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Дебат в Страсбург за бъдещето на инвалидите в новите социално-осигурителни системи


По време на Страсбургската пленарна сесия от 23 април, Биляна Раева, член на Европейския парламент /АЛДЕ-НДСВ/ участва в дебат върху доклада за бъдещето на социално-осигурителните и пенсионни системи, организиран от Парламентарната интергрупа за защита на хората с увреждания. Тя се включи в качеството си на докладчик в сянка на групата на либералите и демократите в Европейския парламент /АЛДЕ/ по доклада на г-жа Габриела Стаунер.
В изказването си Биляна Раева посочи, че включването на хората с увреждания в пазара на труда трябва да се разглежда преди всичко като възможност за развитие на техния потенциал за пълноценно участие в обществото, за реализиране на индивидуалните им права и подобряване на социалния им статус. В контекста на демографските тенденции в Европа и проблемите, произтичащи от тях, участието на хората с увреждания в пазара на труда ще има положителен ефект за системите на социална сигурност. За постигане на активна интеграция обаче е необходимо да се въведе интеграционен подход в социалните услуги, който да спомогне за решаването на проблеми като, осигуряването на достъп до работна среда и качествено образование. Но първо трябва да се променят нагласите в обществото спрямо хората с увреждания защото все още доминират погрешни представи, съжаление, безразличие и негативизъм към тях.
Основният въпрос засягащ дебата е да се осигури достойно място на хората с увреждания в системите за социална сигурност и пенсионни схеми и да се покаже, че активните политики за заетост са от съществено значение за тяхната социална интеграция .


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 24.04.2008 в 23:45 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране