За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

И в Европарламента обсъждат статистиката


На редовното си заседание днес в ЕП, Комисията по икономически и парични въпроси ще представи поправки по доклада „Програма за модернизиране на статистиката за европейските предприятия и търговия”. Поправките са на Биляна Раева, член на АЛДЕ, които тя внесе по няколко основни въпроса. За България е важно как ще реагира Комисията, защото проблемът със статистическите данни засяга бизнеса и програмата за модернизиране би внесла по-голяма конкурентноспособност в глобализиращия се пазар. Самото понятие изисква по-мащабни измерения в новите условия, в които Съюзът се развива.

Внесените общо четири поправки, се отнасят до подобряването на конкурентноспособността на европейските предприятия като се подобри техния достъп до добре обработена статистическа информация. Важно е и подобряването на качеството й, чрез осигуряване на прозрачност.Ефективността при събирането на данните трябва да бъде съобразена със сравнимостта и свързаността на тези данни по отделни периоди.
У нас все по често се говори за необходимостта от единна статистическа политика, която засяга и държавните и чуждите предприятия. Модернизирането на тези принципи би намалило административната тежест, която пада върху предприятията при разбора на информациите пред статистическите органи.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.05.2008 в 23:58 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране