За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

В Европарламента обсъждат европейското бъдеще на Молдова


Почивният и празничен за българските граждани 6 май, не остана почивен за Биляна Раева, която току-що завърнала се от посещение в Молдова, вече участва в дискусия в Европарламента за европейското бъдеще на тази страна и предизвикателствата, които я очакват. Председателят на АЛДЕ-групата, Греъм Уотсън, откри срещата, на която присъстваха кметът на столицата Кишинев, Дорин Киртоак,председателят на либералната партия на Молдова,Михай Гимпу и депутати от Европарламента.

Биляна Раева обсъди въпросите за визовия проблем на молдовските граждани при преминаването им през Румъния, лично с г-н Mihnea Ioan Motoc, посланик от постоянното представителство на Румъния към ЕС. Повдигнат е и въпросът за адекватна визова политика, не само между Молдова и Румъния, но и между Молдова и останалите страни-членки от Европейския съюз.
Положителното отношение от страна на България към Молдова,говори за сближаване на отношенията между Молдова и ЕС. Едва чак след приключването на наблюдението на страната от Комисията се поражда необходимостта от нов договор между Молдова и ЕС. На това място Биляна Раева зяасегна нуждата да се подпомогне Молдова в стремежа й да се присъедини към Европейската общност.
Приоритетна политика от страна на българския член на Европарламента, е отстояването на правата и подпомагането на националните ни малцинства в други държави, както е случаят с бесарабските българи в Молдова. Посочени от Раева бяха общите характеристики между Молдова и България в културно и езиково отношение. На срещата г-жа Раева е уговорила бъдещо сътрудничество с кметът на Кишинев, Дорин Киртоак.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 06.05.2008 в 23:59 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране