За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

On the other side of Europe?


Предстои ни да посрещнем първия „Ден на Европа”, като част от Европейския съюз. Затова решихме да го направим малко по-различен от празниците, в които ни изтръпват ръцете от размахване на знаменца и в които ни заболяват вратовете да гледаме разноцветните балони, пуснати в необятната небесна шир над Двореца на културата. Каним ви да се присъедините към инициативата „On the other side of Europe”,една година България в Европейския съюз. Мотото ни е: „Be a sider, not outsider” и важи за всички.

На 9 май, от 18:30 часа, в Дома на киното ви очакваме на „Вечер на Европа“ с коктейл и прожекция на филма на Фатих Акин „На прага на Рая“. Идеята е да насочим поглед към младите хора в България, тези на които предстои да доразвиват новите условия на живот в Европа. Поканили сме студенти в специалностите „Журналистика“, „Европеистика“ и „Културология“,както и дипломати,официални лица,политици,артисти.
Европа е по-близо, тя е в нас, благодарение на междукултурния диалог, под знака на който минава и настоящата 2008-ма година в Европейския парламент. Гледащата, слушащата и говорящата Европа е есенцията на нашето събитие като прожекцията на мултикултурен филм – то приобщава и индивидуализира, задава въпроси и посреща отговори.
Входът е с покани – изтеглете оттук
Микрофони, камери, диктофони и всякакви журналистически снаряжения – абсолютно Разрешени!

Филмът на младия немски режисьор от турски произход, Фатих Акин, се превърна в сензацията на новото социално кино наред с филми като „4 месеца, 3седмици и 2 дни“ от Румъния и копродукцията „Ирина Палм“. „На прага на рая“ спечели конкурса на Европейския парламент „Lux Prize“(този конкурс слага акцент върху обществения дебат за европейската интеграция и улеснява взаимовръзките между европейското кино в Евросъюза. Самият Ханс-Герт Пьотеринг награди победителя в ЕП), европейската награда за сценарий в Кан, а тази година закри филмфеста у нас.

снимка: sxc.hu


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 06.05.2008 в 0:00 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране