За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Американската мечта в европейски вариант


Нарицателният жаргон „американска мечта” в Щатите, е неизменна част от колорита и ценностите на един огромен многообразен и мултиетничен мегаполис. Идеята за бързото издигане в обществото, постигането на висок стандарт и получаването на престижна работа… sounds familiar? Или отговорът на „европейските щати”, както може да бъден наречен Евросъюза, беше даден днес в Европарламента, на първата по рода си среща на кметове-либерали от Еврозоната. Тя се организира от АЛДЕ /Алианс на либералите и демократите за Европа/ и се проведе в Парламента в Брюксел. Мотото на групата „,Какво може да направи Европейския съюз за градовете си” обедини смели и реалистични идеи за бъдещето на европейските градове. Пред кметовете и депутатите, сред които присъства и г-жа Биляна Раева, комисарят по транспорта Жак Баро определи приоритетните области в развитието на транспортните услуги и потребление.

Интересни идеи, наред със задължителното изграждане на добра мрежа за градски транспорт, като „Европейски магистрали“, карта, която да важи за всякакъв вид транспорт, достъпност на средата и сигурността на пътя са сред приоритетните точки за построяването на системата на по-„интелигентния“ европейски град.

Други теми на конференцията от днес бяха „Бъдещето на Структурните Фондове“ и участието на градовете в Европейски проекти.
Градовете в България, които могат да кандидатстват за културни градове на Европа, биха могли да се възползват от структурните фондове и да влеят голямо количество от тях в „преобразяване“ на града. За пример служи Ливърпул, който по тази схема вече е един от европейските градове на културата.

снимка:www.dreamstime.com


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.05.2008 в 0:16 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране