За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Либералният интернационал провежда своя 55-ти конгрес


Агенция Фокус;
В столицата на Северна Ирландия – Белфаст, от 15 май до 17 май се провежда 55-ият конгрес на Либералния интернационал, каза пред Агенция “Фокус” Биляна Раева, член на Европейския парламент от групата на либералите /АЛДЕ/ и НДСВ, която от днес ще вземе участие в конгреса. От българска страна участват двете либерални партии – НДСВ и ДПС. Техни представители освен Раева са и заместник-председателят на НДСВ Илия Лингорски, Алида Ризова, която завежда отдел “Външни отношения” в НДСВ и министър Джевдет Чакъров от ДПС. “Министър Чакъров е и заместник-председател на Либералния интернационал”, уточни тя.

По думите на Раева на конгреса присъстват либералните партии от целия свят – Азия, Латинска Америка, Африка, Европа. Според нея темите, които се обсъждат на конгреса са както с глобално значение, така и свързани с либерализма. “Ще бъде представен манифест, идеята на който е да имаме единна платформа за предстоящите европейски избори през юни 2009 година. Целим да осигурим по-добри условия на пазара на труда, стабилни гаранции за работещите, но и за работодателите, намаляване на административните тежести за бизнеса”, обясни тя.
Според Раева важни са и въпросите за околната среда и водите, демографските проблеми, емиграцията като икономически фактор, свободното движение на хора, свързано с отсядане и започване на работа. Раева обясни, че за България и Румъния е от съществено значение да се дискутира това, за да може всички ограничения пред свободното движение на хора да паднат колкото се може по-бързо.
“За изборите през 2009 година, се надявам, че позицията на либералите, която е съчетание на пазарна и социална икономика, ще бъде балансът в Европа. Този баланс е необходим, за да се осигурят добрите условия на труд. Постигането на това обаче не трябва да става за сметка на околната среда и демократичността във функционирането на институциите”, каза Биляна Раева.

Мина Маринова


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 16.05.2008 в 8:20 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране