За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

На редовната Страсбургска сесия се обсъдиха възможностите в телекомуникационния сектор


На извънредно заседание в Страсбург, вчера вечерта, Комисията по икономически и парични въпроси разгледа предложения за изменения и допълнения, внесени от Биляна Раева по проектостановища върху т. нар. „Телекомуникационен пакет”. Този пакет от предложения е насочен към потребителите и се очаква да стане част от европейските закони едва 2009-та година. Европейската комисия предлага възможност за равнопоставен достъп до мрежата за всички оператори, подобряване качеството на услугите при по-ниски цени за крайния потребител. Биляна Раева внесе предложения за изменения и допълнения по две от четирите становища на Комисията по икономически и парични въпроси.
Биляна Раева предложи поправки, подкрепени от докладчика в сянка, г-жа Шарън Боулс (за АЛДЕ), които имат за цел опростяване на административните процедури при даването на оторизация за предлагането на подобни услуги, чрез засилена хармонизация на процедурите прилагани от националните КРС-та. Целта е да се достигне до системност при предлаганите режими за оторизация. Това е от ключово значение при паневропейските телекомуникационни услуги, защото при тях трансграничния елемент на услугата е реалност. Например оператор, който предлага услугата на територията на 27-те страни, трябва да отговаря едновременно на всички оторизационни национални режими. По-добра координация и хармонизация биха улеснили значително развитието на този важен сектор.
Предложенията на Раева, имат за цел да включат в новата регулационна рамка сектора на трансграничните електронни комуникационни услуги, които засягат предимно корпоративни клиенти. Този пазарен сегмент бе пропуснат в предложението на Комисията. Т.нар. „Бизнес към бизнес“ телекомуникационни трансгранични услуги (или паневропейски услуги) се развиват динамично и са поле за развитие на нови технологии и инвестиции. За съжаление до момента доста административни и технически бариери (тромави, нехармонизирани режими на оторизиране в рамките на ЕС) пречат на положителното развитие на сектора.„Телекомуникационният пакет“ е един от най-важните законодателни пакети, който има за цел да подобри условията и да приеме мерки за по-добра конкурентна среда в сектора, да освободи спектъра от радиовълни, да увеличи правата на потребителите.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.05.2008 в 9:25 в категория Европарламент. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране