За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Семинарът


Биляна Раева, член на Европейския парламент и Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм, откриха семинар днес в Гранд хотел София, който слага началото на поредица подобни събития и в други български градове. Представители на общините, областната администрация, браншовите организации и туризма, изслушаха експерти от различните министерства по оперативните програми. Събитието се провежда в рамките на програмата на 97-та годишна среща на Европейски комитет на асоциациите на туристическите агенции /ЕКТАА/ под патронажа на министър-председателя на Република България, г-н Сергей Станишев. Биляна Раева конкретизира три основни понятия в българската сфера на туризма. Това са обектите, конкурентоспособността и приходи от туризъм, с чието развитие България ще подобри имиджа си. Чуждият опит в сферата на туризма сподели експертът Алън Вела, член на Туристическия съюз към Европейската комисия, който говори за практиките на публичните инвестиции тази сфера. В семинара стана дума, че в Оперативна програма „Регионално развитие“ ще бъдат включени 148 общини в България. Тази програма засяга само финансирането на проекти, които ще подпомогнат конкретния регион и общината. По тази програма България ще усвои 1млрд. 600 млн. евро. Безспорно става дума за икономическия фактор, без който всички действия, свързани с туризма остават на заден план. Анелия Крушкова сподели, че развитието на туризма в България ще бъде постигнато чрез развитието на икономическия, социалния и екологичния аспект.

Инициативата, подета от Биляна Раева предстои да се превърне в регулярно събитие не само в София, но и във Варна, Бургас, Габрово и др. градове. Информационната кампания е насочена към всички, които искат да бъдат активни в бизнеса, както и в писането и кандидатстването по проекти към оперативните програми на нашите министерства.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 26.05.2008 в 9:36 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране