За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева побратимява Дряново с италианския град Боргия


Вестник ДЕН, Габрово
Италианската младежка неправителствена организация MIDIA е поискала от евродепутата от НДСВ Биляна Раева връзка с български град с население между 15 000 и 20 000 души. Целта е да се реализира проект, чрез който да се развие гражданската ангажираност на младите хора от различни държави чрез взаимна кооперация и инициативи. Първата стъпка, която се предприема е осъществяване на контакт с различни населени места с цел да се направи побратимяване с техния град – Боргиа, южна Италия. Биляна По препоръка на Биляна Раева българския партньор ще бъде Дряново. В проекта се включват и населени места от Финландия, Испания, Литва и други страни.

Кметът на Дряново д-р Иван Николов и председателят на Общинския съвет Ангел Димитров са задвижили процедурите по осъществяването на връзките с MIDIA. Дряновска община вече изпрати писмо за включване в проекта, което в началото на юни, като част от цялостния проект, ще бъде представено пред Европейската комисия.
В началото в продължение на близо две седмици ще се осъществи гостуване на дряновски младежи в Боргия, където заедно с всички останали участници в проекта ще се дискутират възможностите за подобряване на контактите и осъществяване на различни взаемини инициативи.
Проектът е от тъй наречените „туининги“ и разходите се поемат от проекта.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 27.05.2008 в 10:43 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране