За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Развитието на туризма зависи много от оперативните програми, заяви Биляна Раева


Агенция „Фокус“, София
Туризмът не е въпрос във фокуса на Европейския съюз, затова неговото развитие зависи изключително от проекти по всяка една от оперативните програми. Това каза евродепутатът Биляна Раева, която взе участие в национална конференция „Пари за туризъм”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според евродепутата оперативна програма „Регионално развитие” дава най-много възможности за развитието на туристическия сектор със средствата, които отделя за развитието на инфраструктурата и с повечето допирни точки, които има с опазването на околната среда. Около 90 млн. евро са отделени по тази програма за опазването на културни и природни обекти, каза още Биляна Раева. По оперативна програма „Административен капацитет” има възможност за квалифициране на специалисти в областта на туризма, което прави тази програма също важна за развитието на бранша, допълни евродепутатът. „Финансите за туризъм не са едностранни и за подреждането на този пъзел е необходимо да се включат експерти, с чиято помощ тези средства да бъдат усвоени за развитието на туризма”, каза още тя.

Според евродепутата оперативна програма „Регионално развитие“ дава най-много възможности за развитието на туристическия сектор със средствата, които отделя за развитието на инфраструктурата и с повечето допирни точки, които има с опазването на околната среда. Около 90 млн. евро са отделени по тази програма за опазването на културни и природни обекти, каза още Биляна Раева. По оперативна програма „Административен капацитет“ има възможност за квалифициране на специалисти в областта на туризма, което прави тази програма също важна за развитието на бранша, допълни евродепутатът. „Финансите за туризъм не са едностранни и за подреждането на този пъзел е необходимо да се включат експерти, с чиято помощ тези средства да бъдат усвоени за развитието на туризма“, каза още тя.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.06.2008 в 7:55 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране