За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: Ефективни присъди за купувачите на гласове или задължително гласуване


Дарик нюз, Елина Христова

Купуването на гласове е престъпление, което заслужава съд и затвор. Това заяви пред журналисти в Благоевград евродепутатът Биляна Раева.

Необходима е спешна промяна на българския избирателен закон, а защо не и да се въведе задължително гласуване по електронен път. Така ще се пресече порочната практика за подменяне на вота на гражданите по една или друга престъпна схема, допълни тя.

Досега, когато бяхме в подготовка за присъединяването ни към ЕС, по време на изборите имаше европейски наблюдатели, които следяха за демократичното, честно и прозрачно провеждане на изборния процес.

В момента нямаме такъв контрол, но пък това, което се случи на проведените избори в Сандански ни връща крачка назад, коментира Раева.

Според нея значение има и активността на избирателите. При гласували 30% означава, че ще ни управляват избрани от малцинство политически партии и коалиции, заяви още Биляна Раева.

Тя изрази надежда на следващите избори, ако не се въведе задължително гласуване, то поне да бъдат наложени ефективни присъди за купувачите на гласове.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 09.06.2008 в 8:01 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране