За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Българската енергетика беше защитена от депутатите ни в Европарламента на днешната сесия в Страсбург


Биляна Раева, член на Eвропейския парламент от групата на либералите, заедно със своите български колеги от ДПС, гласува срещу поправка 159 в доклада на Илунед Морган за „Вътрешния пазар на електроенергия“, днес на пленарната сесия в Страсбург. Изменението предвижда да се забрани изграждането на нови енергийни мощности, които биха довели до атмосферни емисии на CO2 , надвишаващи 350 г въглероден двуокис при произведен киловатчас енергия. Въвеждането на такова ограничение би означавало да не се допуска строителство на нови централи на въглища, особено от типа на лигнитните, с каквито залежи разполага България. По искане на Зелените в Европейския парламент, тази поправка трябваше да се гласува поименно.
Благодарение на общите усилия на нашите представители в Европарламента за изменението в доклада на Морган и синхрона помежду им за защитата на българските интереси, след гласуването днес в пленарната зала беше отхвърлена поправка 159 към доклада.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 18.06.2008 в 8:13 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране