За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Кръгла маса с ученици и студенти в Русе


„Възможности за реализация на младите хора в европейските институции“ беше темата на дискусията, на която българският евродепутат Биляна Раева разговаря днес с младите хора от Русе в информационния си офис. Около 25 младежи от различни средни училища, Либералната младежка асамблея, Общински и младежки съвет и клуб „Европеистика“ към Русенския университет отправиха въпроси към г-жа Раева за перспективите на Русе, произтичащи от членството на страната ни в ЕС, както и за възможностите за установяване на партньорства с младежки организации от другите страни-членки на ЕС. Модератор на дискусията беше Кристиян Вълчев, член на Изпълнителния съвет на ЛМА и областен председател на младежката структура на НДСВ в региона.
Представени бяха методиките на стажовете в Европейските институции, проектите по които могат да кандидатстват, говори се и за Оперативна програма „Човешки ресурси“. Имаше и въпроси от страна на учениците за възможностите за извънкласни дейности. В края на срещата се уточни бъдещо мероприятие, най-вероятно за края на октомври т.г., съвместно с клуб „Европеистика“ към Русенския университет за организирането на форум „Дни на информацията“, на който ще бъдат представени възможностите за обмен на млади кадри, програми на Европейския съюз и др., с активното сътрудничество на Биляна Раева. С още една хубава новина евродепутатът зарадва русенските младежи: идеята за дни на европейското кино в Русе, с най-съвременни заглавия от европейския екран. Този проект е все още идеен, но има вероятност да стане реалност в началото на другата година.
По-рано през деня г-жа Раева беше сред официалните гости, които откриха Международния симпозиум „Потенциал за развитие на алтернативен туризъм – конкурентно предимство на дунавските региони“ в Русе.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.06.2008 в 8:18 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране