За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутатът от НДСВ Биляна Раева:По-добра защита за пешеходците и добри условия на пътя


вестник Габрово днес

Евродепутатът от НДСВ/ALDE Биляна Раева предлага мерки, които да намалят катастрофите по пътищата. Това съобщиха от офиса на евродепутатката в Габрово. По време на дебат в рамките на редовната пленарна сесия на европейския парламент в Страсбург Биляна Раева се обявила за унифициран подход към наблюдението, контрола и санкциите във всички страни от ЕС. Царската представителка в законодателния орган на Европа иска специална политика, окуражаваща държавите да не допускат нивото на жертвите по пътя да надвишава средното за съюза.
„Броят на убитите и ранените е огромен хуманитарен, здравословен, финансов, социален и демографски въпрос. А разходите, произтичащи от тази трагедия, имат множество негативни отражения върху качеството на живота, устойчивото развитие и глобалното затопляне“, каза евродепутатката от НДСВ.
„В перспектива, общата политика по пътищата на ЕС ще доведе и до общоевропейска пътна полиция, което би повишило качеството на контрола и мониторинга по пътищата“, добави още Биляна Раева.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.06.2008 в 8:20 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране