За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Симеон Сакскобургготски за евроинтеграцията като приоритет


По специална покана на Жан Пол Картерон, президент и основател на престижния икономически форум „Кранс Монтана“, лидерът на НДСВ, Симеон Сакскобургготски участва в панела за Югоизточна Европа: „Евроинтеграцията трябва да остане приоритет“. Паралелната сесия е посветена на бъдещето на Западните балкани и приоритетното продължаване на разширяването на ЕС. В панела взеха участие още Сали Бериша, бившият външен министър на Чехия Сирил Свобода, Роди Краца Цагаропуло, зам.-председател на Европейския парламент. Водещ на панела беше Валтер Швимер, бивш генерален секретар на Съвета на Европа. Сред гостите от българска страна присъстваха Милен Керемедчиев, зам.-министър на външните работи, Биляна Раева, член на Европейския парламент и Цвета Маркова, председател на Държавната комисия по сигурността на информацията .
В своето изказване, Симеон Сакскобургготски наблегна на ключовата дума „интеграция“, която трябва да е водеща по отношение на бъдещето на региона. „Европа е политическа общност и сме заинтересовани в името на стабилността и просперитета, съседните страни от западните Балкани да са интегрирани“, каза той. Брюксел не трябва да прекалява с административни и финансови санкции и изисквания. Лидерът на НДСВ спомена, че не бива в тази връзка, да се забавя и отговорът за бъдещето на региона твърде дълго.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.06.2008 в 8:26 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране