За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Групата на либералите в Европарламента се събира в Талин


От 1 до 3-ти юли, Алиансът на либералите и демократите за Европа ще има изнесена работна седмица в Талин, Естония. Биляна Раева и колегите й от ДПС са там, за да обсъдят актуални проблеми от дневния ред на Европарламента. Програмата предвижда групата парламентаристи от Алианса да обмени мнения с министър-председателя на Естония Андрус Ансип, лидер на Естонската партия за реформа, и с кмета на Талин Едгар Сависаар, който лично ще представи пред депутатите как градът се подготвя да бъде европейска столица на културата през 2011 г. под мотото „Вечните приказки“.
В сряда депутатите ще се срещнат с естонския комисар Сиим Калас, зам.-председател на Европейската комисия и отговарящ за административните въпроси, одита и борбата с измамите и ще дискутират на кръгла маса въпросите за данъчната политика и социалното осигуряване.
По време на кръглата маса в четвъртък, по въпросите за електронното общество, гласуването по интернет, електронните услуги, Биляна Раева, член на Европейския парламент, ще засегне темата за електронното правителство и възможностите, които то предлага. Тази тема беше засегната от г-жа Кристина Оюланд (вице-председател на естонския парламент), миналата седмица на форума „Кранс Монтана“ в Монако, където присъства и Биляна Раева. Целта е да се обсъдят добрите практики и да се коментира какви възможности съществуват за тяхното прилагане в България с цел подобряване на управлението и публичната администрация. Такива добри практики са например – развитата мрежа на електронните услуги, електронния подпис, който е познат повече от 15 години и се използва навсякъде, безплатен интернет и интерактивен контакт с администрацията. Дискусията ще е в интерактивен формат, с онлайн връзка с естонското правителство, и с демонстрация на електронно гласуване и идентификация.
Програмата на либералите ще е съчетана с посещение на културни и исторически обекти в Талин, като Естонския парламент и морската крепост Патарей. Депутатите ще се запознаят с историята на Талин, който е бил и най-големият град в Естония през последните 800 години. Предишната извънпарламентарна среща на либералите се състоя в Украйна.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.07.2008 в 8:27 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране