За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Публикуват есе на Биляна Раева в сборник за Лисабонската стратегия


Лидерът на либералите Греъм Уотсън (Алианс на либералите и демократите за Европа) и шест евродепутати от различни парламентарни групи, сред които и Биляна Раева, представиха в Страсбург сборник с техни есета: „Лисабонската стратегия – начин на прилагане“. Темата на есетата са неотложните пред ЕС въпроси за бъдещата му социална и икономическа политика в новите условия.
Пред медиите в Страсбург Биляна Раева засегна социалното и икономическо измерение на демографския статут и положението с работната ръка в ЕС. Демографският преход е сериозно предизвикателство пред устойчивостта на европейския социален модел. „Не бива да забравяме, че социалният модел засяга в голяма степен здравния модел“, посочи Раева и се обяви за по-нататъшното либерализиране на здравните услуги. Пред медиите тя изтъкна като приоритет на ЕС борбата срещу „недекларираната работа“ като феномен, обусловен от широк спектър от икономически, социални, институционални и културни особености, който влияе негативно върху икономическия растеж, бюджетната и социалната политика на страните-членки. Раева посочи връзката на този проблем със социалния модел, защото обществото не трябва да свиква и да толерира идеята, че по-приемливата политика е тази, в която е по-добре и по-евтино да не се работи. Затова ЕС трябва да поощрява работещите, да либерализира и отвори вътрешния си пазар много преди 2014 г.
Изданието е трета серия от сборници, инициирани от Греъм Уотсън, след темите за предизвикателствата пред миграцията и глобалното управление. Останалите евродепутати, публикували своите есета в настоящия сборник са активни участници в Европейския парламент за Лисабонската стратегия, а някои са автори на резолюции за нея. Те са Robert Goebbels (PSE), Rebecca Harms (Greens/EFA), Malcolm harbour (EPP-ED), Edit Herczog (PSE) и Gunnar Hökmar (EPP-ED).
Биляна Раева беше избрана на 14 ноември 2007 г. за член на Координационната група на Европейския парламент за Лисабонската стратегия от квотата на либералите и демократите за Европа, която трябваше да изготви в началото на т.г. резолюция на Европейския парламент, анализираща напредъка, трудностите и бъдещите предизвикателства и приоритети по пътя към постигането на заложеното в Лисабонската стратегия.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 08.07.2008 в 8:37 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране