За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Албумът „Дългът преди всичко” беше представен в Благоевград


В Благоевград омбудсманът на Република България Гиньо Ганев откри представянето на албума „Дългът преди всичко“, посветен на седемдесетгодишния юбилей на Симеон Сакскобургготски. Сред официалните лица, които уважиха събитието вчера бяха евродепутатът Биляна Раева, заместник-министърът на държавната администрация Мария Дивизиева, председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов, заместник-председателят на жълтата партия Марина Дикова, депутатите от НДСВ Снежана Грозидлова, Андрей Баташов и Станимир Илчев, директорът на Института по история към БАН проф. Георги Марков, както и авторът на албума Ивайло Шалафов, старши асистент в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.
На презентация присъстваха и кметът на Благоевград Костадин Паскалев, областният управител на Пиринско Владимир Димитров, кметове от региона и представители на бизнеса. Специални гости бяха депутатът от БСП за Благоевградски регион Любен Корнезов, Валентин Чиликов председател на Сдружението на югозападните общини, Негово високо преосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил и отец Андон, граждани на Благоевград.
Албумът „Дългът преди всичко“ съдържа непубликувани досега фотографии. „Историята не разрешава политически и юридически казуси, тя е една поредица от събития и факти, които трябва да бъдат внимателно слушани, анализирани и пресъздавани в рамките на времето, в което са създавани. Сега сме се събрали, за да отбележим една годишнина – на 17 юли 2007 година последният Български цар – Симеон II навърши 70 години. В негово лице се въплъщават очакванията за държавност и легитимност и по-добро бъдеще на българския народ“, заяви общественият посредник на България Гиньо Ганев.

В разговори с медиите на събитието, стана дума и за друга книга с историческа и библиофилска стойност: алманахът „Македония“, който Биляна Раева представи преди дни в Европейския парламент. Идеята е той да бъде представен и в Благоевград до края на годината. По-рано през деня, Биляна Раева обиколи общините Кресна, Струмяни и Сандански, където се срещна с кметовете и разговаряха по въпроси за развитието на областта, местни проекти и инициативи.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 19.07.2008 в 9:18 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране