За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродокладът – първа точка в дневния ред от срещата на коалицията в Банско


Външен одит за европейските фондове е едно от конкретните предложения на НДСВ, сподели евродепутатът Биляна Раева в директно включване за предаването „Вижте кой“ по БНТ, посвететно на изводите от Евродоклада.
Тя участва в разширеното заседание на тройната коалиция в Банско (25-27 юли), където точка номер едно в дневния ред беше докладът на Европейската комисия от последните дни. Биляна Раева открои основните предложения на партията за по-добра ефективност по изпълнение на препоръките от доклада. НДСВ предлага одитът да се възложи на компании с международна репутация, което ще гарантира правилното управление на тези средства и ще доведе до подобрена координация и механизъм за управление. Друга идея на партията е поне вднъж месечно, министрите, които отговарят за оперативните програми, да дават информация в парламента по протичането на процесите и изпълнението на програмите, което ще подобри нарушената комуникация.
„Доверието, което България има в Европа и също доверието, което България като правителство, и като държава има пред своите граждани – това са двете писти, по които трябва да се работи оттук-нататък“, каза още Биляна Раева.
По отношение на чуждестранните инвестиции и подобряване на инвестиционния климат, НДСВ като партия, която защитава бизнеса в България, предлага препоръките в доклада да се възприемат по-скоро като указания. Това цели подобряване на икономическия растеж в кратки срокове, за да се повиши доверието на партньорите и инвеститорите в страната, както и по-добро обслужване на тези, които вече са тук, за да останат в България и да разширяват своята дейност.
Като евродепутат, Биляна Раева увери зрителите, че ще направи всичко възможно конструктивният дух на тази работна среща и конкретните мерки да достигнат по най-бързия начин до колегите й от Алианса на либералите и демократите и до всички нива, до които тя комуникира.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 26.07.2008 в 9:26 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране