За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева е в Аляска като председател на Делегацията на ЕП за Швейцария и страните от ЕИП


В качеството си на председател на Делегацията на ЕП за Швейцария и страните от Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн), евродепутатът Биляна Раева ще бъде на посещение във Феърбанкс, Аляска, от 10 до 14 август. Тя ще участва в конференция 12-14 август, която се провежда на всеки две години, заедно с делегация от националните парламенти на Канада, Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция и САЩ и Европейския Парламент. Основните теми, които ще се дискутират са климатичните промени, морската политика в Арктическия регион, енергийните ресурси на Арктика и здравеопазването в региона. Групата на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), чийто член в парламента е г-жа Раева, изпращат допълнителна делегация, тъй като въпросът за климатичните промени е приоритетен за групата и се развива с главоломна скорост именно в Арктика. Те са организирали допълнителни срещи с международния изследователски център и центъра за опазване на околната среда в Северна Аляска.
Последната Междупарламентарна конференция за Арктическо сътрудничество се проведе в Кируна, Швеция през 2006. Изпълнителният съвет на парламентите на Арктическия регион, който е отговорен за работата на организацията между конференциите, започва своите дейности през 1994.
Конференцията и изпълнителният Комитет поемат инициативи да се задълбочи Арктическото сътрудничество и да играят ролята на парламентарен форум за въпроси, отнасящи се до Арктическия Съвет.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 10.08.2008 в 12:06 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране