За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева е на посещение в Норвегия по важни за Арктика и ЕС въпроси


В качеството си на председател на делегацията на Европейския парламент за Швейцария и страните от Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн), Биляна Раева ще бъде на посещение в Норвегия между 25 и 30 август. Външното министерство на скандинавската страна, съвместно с Норвежкия университет за наука и технологии и Норвежкия полярен институт, организират т.нар. „High North Study Tour“ с цел да се обсъдят важни въпроси, свързани с Арктическия регион, като геополитика, енергийна сигурност управление на природни ресурси и климатичните промени. Участниците в тура са политически лица, представители на министерства и академичните среди от Европарламента, Еврокомисията, Норвегия, Франция, Дания, Германия, Великобритания, САЩ и Канада.Биляна Раева ще изнесе презентация в рамките на петдневната обиколка из Норвегия (Осло, Свалбад, Шпицберген и др.), посветена на европейската политика в Арктика и приоритетите, които ЕС извежда за региона:
- Защита и запазване на Арктика
- Съдействане за продължителна разработка на ресурси
- Подобряване на Арктическото многостранно управление
ЕП винаги е подчертавал, че околната среда на Арктика е жизнен източник на възобновяеми и невъзобновяеми природни ресурси, които са от изключителна важност не само за нациите в този регион, но и за Европа като цяло, включително за ЕИП. През май т.г. Биляна Раева, заедно със зам.-председателят на ЕП Даяна Уалис, организира в Европарламента семинар, посветен на тази тема. Очаква се г-жа Раева и г-жа Уалис да организират дискусия по тези въпроси през есента в ЕП, с поглед към очаквания доклад на Еврокомисията през ноември върху стратегически теми свързани с Арктика.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.08.2008 в 12:08 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране