За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева настоява за борба с данъчните злоупотреби в ЕС


Смятам, че е особено важно за Европейския съюз да води единна и добре координирана борба с данъчните измами. Както в отделните страни-членки, в това число и у нас, така и за европейската общност като цяло е важно да се посочат основните негативни аспекти на измамите, заяви евродепутатката Биляна Раева от АЛДЕ-НДСВ, след като Европейският парламент прие доклада на Шарън Болс за координирана стратегия за по-успешна борба срещу данъчните измами.
Според Раева последиците им засягат националните бюджети и финансовата система на ЕС, нарушават принципа на справедливо и прозрачно данъчно облагане и изкривяват функционирането на вътрешния пазар.
Като заместник-член на икономическата и финансова комисия на ЕП Раева следи и участва в дебатите по написването на доклада на британската й колежка Шарън Болс.
Новите форми на данъчни измами, свързани с транс-гранични сделки като например верижните измами или измамите с липсващ търговец в рамките на общността, са особено опасни. Този тип измами поставят коректните компании в неизгодно положение в условията на конкуренция, сигнализира Раева. Допълнително, загубите на данъчни приходи се компенсират от европейския данъкоплатец с други форми на данъчно облагане. С тези аргументи евродепутатката подкрепи трите основни мерки, предвидени в доклада:
1. Подобряване на координацията между страните-членки, чрез по-добри административни механизми и създаването на форми за административно сътрудничество.
2. Реформиране на съществуващата система за начисляване на ДДС при транс-гранични сделки в рамките на европейската общност.
3. Създаване на общ подход за сътрудничество с трети страни, извън ЕС. Относно тази мярка, Биляна Раева не подкрепи поправка номер 4, внесена от г-жа Елиза Ферейра и г-н Бенуа Амон, която не взима пред вид данъчните отношения между Швейцария и Европейския съюз и досега договорените данъчни споразумения.
При дебатите бяха отчетени и големите различия в системите за ДДС между страните членки.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.09.2008 в 12:23 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране