За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Два пилотни проекта предложени от Биляна Раева бяха единодушно приети в Европарламента


Комисията по Икономически и парични въпроси към Европарламента подкрепи единодушно два пилотни проекта, предложени от евродепутата Биляна Раева (НДСВ-АЛДЕ) тази вечер. Проектите са в сферата на Малките и средни предприятия (МСП) в рамките на Бюджет 2009 на ЕС. Нововъведенията ще намалят оперативните разходи, ще подобрят конкурентноспособността на европейските МСП и ще повишат техният капацитет да привличат инвестиции.

Хармонизирането на стандарти за обмяна на информация при индустриални, малки и средни предприятия от взаимосвързани браншове подкрепя единият от проектите, изготвен в консултация с Българската Стопанска Камара. Той насърчава уеднаквяването на архитектурата на информационните технологии, които предприятията използват при работа с различни клиенти. Предложението значително намалява разходите и подобрява конкурентноспособността на МСП.

Вторият проект допълва съществуващите програми на Европейския инвестиционен фонд за подобряването на достъпа на малките и средни предприятия до нови финансови и инвестиционни възможности. Една от най-големите пречки пред тях за финансиране е липсата на капацитет за успешна подготовка на инвестиционни проекти. Това би могло да бъде подобрено чрез въвеждането на обучение за подготовка на успешни бизнес планове. Пилотният проект ще тества обучителните програми в няколко страни-членки и ще подобри съществуващите програми на общността.

Общата стойност на двата проекта е 4 милиона евро.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 09.09.2008 в 12:28 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране