За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

На добър час в новата учебна година!


Първият звънец, първият следваканционен ден, началото на учебната година. Кой не би се развълнувал в този толкова познат и важен за българското училище ден?
Мили ученици, пиша ви като Биляна, която също като вас на 15 септември носеше букети на класната, чакаше да чуе звънеца, да се види със съучениците и да влезе в клас. Всеки път когато мина покрай училищния двор си припомням най-хубавите ми години в училище. Моята свята институция, моето начало, там откъдето всеки млад човек избира пътя си за развитие. Благодаря ви, че ми давате повод да продължавам да се гордея с успехите, които постигате у нас и в чужбина с отличията си в олимпиади, конкурси и състезания по цял свят. Благодаря ви, че избрахте родното училище, в което традицията на образованието посреща новите европейски хоризонти.
Сега 15 септември е вашият ден, мили първокласници, които за първи път прекрачвате прага на непознатото за вас училище, с цялата енергия на лятото, готови за знания и подвизи. Когато се втурвате да откриете своя чин, своето букварче, да огреете с вашата усмивка класната стая!
Откриването на Новата учебна година е ваш празник, скъпи учители, директори и родители!
Благородната професия на учителя заслужава признанието на всички ни. Като общество сме ви длъжник за усилията и труда, който полагате всеки ден в училище. Малко е да ви благодаря. Вие заслужавате цялото уважение и почитта на днешния българин! На вас, будителите, и на българското училище, остава задачата да дадете качествено образование, да изградите личности у всеки ученик, да го направите гражданин на света със знанията и уменията, които започват от класната стая. Моите усилия – и лични, и като евродепутат винаги са били свързани с разпространение на българската култура и знание сред колегите ми от Европарламента. И винаги ще подкрепям българското училище като институция. С гордост!
На добър час, скъпи малки и големи ученици, учители, директори и родители!


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.09.2008 в 12:39 в категория България, Новини, Речи. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране