За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутат Биляна Раева се срещна с турския президент


Турският президент Абдуллах Гюл се срещна с делегацията на Бюрото на либералите, в която е и евродепутатът Биляна Раева (НДСВ). По време на срещата стана ясно, че отношението на Либералния алианс (ALDE) показва подкрепа за реформите на Турция и бъдещето й на европейски член на Съюза. Президентът Абдуллах Гюл подчертава, че страната му е пример за регион на стабилност и гарант за сигурност особено след конфликтa в Грузия.
Според Европейските либерали постигането на споразумение за обединение на Кипър е уникален шанс и е в интерес на цяла Европа. Сигурността и стабилността на региона са ключов фактор за присъединяване на турската страна към Европа. Но тя трябва да извърви своя път чрез реформи и не на последно място да си осигури подкрепата на общественото мнение на Европа.
Либералите подкрепят влизането на Турция в Евросъюза, разбира се, ако тя отговаря на съответните критерии и изисквания. Реформите в съдебната система, в образованието са важно условие. Наскоро приетият от турския парламент Закон за фондациите също беше сред обсъжданите теми. Европейските либерали отбелязаха постигнатия напредък по отношение на ефективността на съдебната власт, приветстваха плана на турското правителство за прилагане на стратегия за реформи, имаща за цел да укрепи независимостта и безпристрастността на съдебната власт и да увеличи доверието, с което се ползва тя сред обществеността.
По-късно днес делегацията на либералите ще се срещне с председателя на парламента Кьоксал Топтан и с премиера Реджеб Ердоган.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 18.09.2008 в 12:41 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране