За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

За стандартизацията на зарядните GSM-устройства


Какво възнамерява да предприеме Комисията за започване на необходимата процедура, при което бихме могли да насърчаваме хармонизацията на изискванията в тази област в рамките на ЕС, както и да убеждаваме всички заинтересовани участници, че тези усилия служат на обществения интерес? Това ще попита евродепутатът от НДСВ Биляна Раева Съвета и Еврокомисията по време на редовната пленарна сесия, която се провежда в Брюксел.

Биляна Раева, която внесе в Европарламента предложение за пилотен проект за проучвателна дейност дали въвеждането на такъв единен стандарт е възможно, ще предприеме поставяне на темата сред приоритетите на Годишната законодателна стратегия 2009, както и създаването на мерки за постигане на по-сериозен натиск върху индустрията за по-добри резултати при оперативността и заменяемостта между различните зарядни и периферни устройства.
Индустриите от ЕС вече са възприели този подход, затова е необходимо да бъдат насочени към резултати.

През последните години, наред с непрекъснатото нарастване на използването на мобилни телефони, се наблюдава една постоянна смяна на техните стандарти (дори между модели от една и съща марка). Това води до ненужно увеличаване на разходите за аксесоари.

Стандартизирането на периферните устройства (например към формат USB) би довело до намаляване на разходите и би улеснило мобилните телефонни услуги. Би повишило равнището на защита на потребителите. Стандартизирането ще увеличи търсенето по отношение на мобилните телефонни услуги и би довело до намаляване на разхода на електрическо и до пестене на енергия, материали и ресурси.

Министър Гергана Грънчарова и председателя на комисията по външни работи Соломон Паси предложиха през май на Комисията да стандартизира зарядните GSM устройства.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.09.2008 в 12:45 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране