За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Две делегации на Европарламента ще посетят България, за да проверят напредъка й с проектите по еврофондовете


Делегация на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент пристига в България, за да проследи напредъка на страната ни по проектите, свързани със структурните фондове. По същото време страната ни ще посетят евродепутати от Комисията по бюджетен контрол в Европарламента, заедно с членове на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), която ще проведе срещи на национално и местно равнище с властите, отговорни за използването на европейските фондове, ще посети на място проекти, финансирани чрез европейските програми ФАР, САПАРД и ИСПА и ще се срещне с министрите Меглена Плугчиева, Меглена Тачева, Борис Велчев, Пламен Орешарски, както и с кметовете на София и Варна, Бойко Борисов и Кирил Йорданов.

Срещите ще се проведат в София и във Варна, като делегатите ще посетят и други градове по време на пътуването на делегацията от София до морската столица.

В програмата на двете комисии ще се включи евродепутатът от НДСВ Биляна Раева, която ще е сред делегатите на регионалната комисия, заедно с колегите си от европарламента Филиз Хюсменова, Владко Панайотов, Евгени Кирилов и Румяна Желева. Делегацията на комисията е на работно посещение у нас от 30 септември до 2 октомври.

Представителите от бюджетната комисия пристигат във Варна на 28 септември и ще бъдат в София до 1 октомври.

Биляна Раева ще планира отделна пресконференция на 2 октомври във Варна за г-н Жан Мари Бопуи, френски евродепутат от групата на либералите и член на делегацията на регионалната комисия. Г-н Бопуи е председател на интер-групата за градско развитие в Европейския парламент, чиято основна целта е да постави на преден план проблемите, свързани с градското развитие и жилищните политики, като се стреми да им намери адекватно решение. Тя има 90 партньора, между които и организации на градове, като „Eurocities“, в която Варна членува.
През месец юли Биляна Раева беше избрана за вицепредседател на интергрупата.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.09.2008 в 13:23 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране