За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg


Биляна Раева

На 28 ноември 2009г. с решение на Петия извънреден конгрес на НДСВ бях определена за член на Политическия съвет с мандат за три години.

През юни 2007 г. бях избрана за член на Европейския парламент (ЕП) в групата на Либералите и демократите (АЛДЕ) от листата на НДСВ на първите европейски избори в България. Мандадът ми продължи до юли 2009 г. В Европейския парламент бях председател на Делегацията за отношенията с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейското икономическо пространство (ЕИП). Бях член на Комисията по заетост и социални въпроси, заместник-член на Комисията по икономически и парични въпроси. През първите шест месеца от мандата ми бях номинирана за докладчик по становище „Демографското бъдеще на Европа“, „Здравословни и безопасни условия на труд“, както и докладчик за АЛДЕ по становище „ЕС Стратегия за политика на потребителите 2007-2013″. През ноември 2007 г. бях избрана за член на Координационната група на Европейския парламент за Лисабонската стратегия, която изготви резолюция на ЕП анализираща Лисабонската стратегия през март 2008 г. Участвах също в междупарламентарните групи „Градско развитие“ като заместник -председател, “Културно сътрудничество“, и „Устойчиво развитие – природа и крайбрежен туризъм“.

Родена съм на 12.07.1973 г. във Варна. Завършила съм висшето си образование в Икономическата академия в Краков, Полша със специалност „Икономика и международни политически и икономически отношения“. Завърших следдипломна квалификация по „Международни и европейски отношения и управление“ в Университета в Амстердам. Работила съм като консултант в Intereuropea – Варна. От 2000 г. започнах европейската си кариера в Брюксел като стажант в Генерална дирекция „Информационно общество“ на Европейската комисия, експерт по информация и публичност в Telecities/Eurocities, политически експерт в Eurocities – Брюксел, представител на община Своге и член-основател на НПО „Eupractex“. През 2005 г. се завърнах в България, където до избирането ми в Европейския парламент работих като директор на дирекция „Управление на проекти и програми“ в Министерство на държавната администрация и административната реформа, София.

Владея английски, полски, италиански, френски, руски и испански език.

Вълнувам се от история, градинарство, обединена Европа, адреналинни спортове, дипломация, богатството на различните култури и техните езици, възобновяеми източници на енергия, опознаване на нови места в България. Не гледам телевизия.